Check onze agenda of neem gerust contact op.


NIEUW.... !  

Dansitie: Transitie in je leven, door dansen en bewegen.

Bedenken, analyseren of onder woorden brengen van wat er in je leven speelt, dat lukt je misschien wel. Maar als de daadwerkelijke verandering die je zo wenst toch uitblijft... wat dan?

Bij Dansitie ga je aan de slag met non-verbale werkvormen;  je leert door te doen. In plaats van praten en denken, gebruik je beweging en je eigen lichaam als tools voor verandering. Je leert jezelf beter kennen en kunt de thema's uit jouw leven op een nieuwe manier uitwerken.

Daardoor zit je lekkerder in je vel, voel je je meer ontspannen en sta je in je kracht.

Dansitie wordt als workshop of als cursus aangeboden. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Elke bijeenkomst wordt er gewerkt met een thema, zoals 'presteren', 'richting' of 'grenzen'. Als deelnemer heb je inbreng in de keuze van deze thema's. Daarnaast krijg je opdrachten mee voor in je dagelijks leven. Zo kan jouw persoonlijke ontwikkeling ook buiten de cursustijd doorgaan.

Cursus 2017:

 vrijdagen van 3 februari t/m 10 maart 15.30-17.00u. Evaluatie sessie: 31 maart 15.30-17.00u


Carry & Dance

Kom naar Carry&Dance om samen te bewegen op muziek.

Kom naar Carry&Dance Class om samen te bewegen op muziek. In een ontspannen sfeer, terwijl je geniet van het contact met je kindje. Draag- en/of dans ervaring? Niet nodig!

Aan het begin van de les word je door draagdoekconsulente Simone geholpen om je kindje op een veilige en ergonomische manier bij je te dragen in een draagdoek of drager. 

Dans- en bewegingstherapeute Kitty begeleidt vervolgens de les. We starten met een rustige warming-up waarin aandacht is voor de balans en ademhaling. De spieren worden zachtjes losgemaakt en verstevigd. Om vervolgens op fijne deuntjes door de ruimte te dansen! Maar ook beweeg je in de groep voor de spiegel.

In de les wordt o.a. gebruik gemaakt van technieken uit de dansimprovisatie en je vindt er invloeden uit yoga en moderne dans. Samen met je kindje vind je jullie gezamenlijke ‘groove’! Je kleintje zit veilig tegen je aan, voelt het ritme en jouw bewegingen. Zo ontwikkelt hij indirect zijn motoriek en gevoel voor balans. Na de cooling-down kun je geheel ontspannen en met nieuwe energie de les afsluiten.

Het welzijn van de kinderen is onze eerste prioriteit, vanzelfsprekend houden wij rekening met hen m.b.t. muziekkeuze en -volume. Om continue veiligheid en persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen is er in onze lessen plek voor maximaal 10 kinderen. Onze draagconsulente zal gedurende de hele les aanwezig zijn.

Heb je geen draagdoek of drager? Ze zijn te leen voor deze les. Draag- en/of dans ervaring is niet nodig.

Wil je jouw draag-skills verbeteren? Dan kun je, voordat de danslesbegint, deelnemen aan onze Draagdoek Educatie. Meer info vind je bij The Carry&Dance Company.

 

Referenties:

Ik vond de cursus echt heel bijzonder. Vooraf was ik erg nieuwsgierig wat het me zou opleveren en ik ben positief verrast door de inzichten d.m.v. de dans opdrachten en werkvormen. Het heeft me nieuwe inzichten over mezelf gegeven en door het te ervaren (ipv te beredeneren) landden sommige “dingen” beter, die al wel eens tegen me gezegd zijn.
Het heeft me meer inzicht gegeven in hoe ik in elkaar steek. Wat de positieve kanten daarvan zijn, maar ook de kwetsbare en hoe ik daarin voor mezelf kan zorgen..
Ik vond jouw begeleiding heel prettig, rustig en niet overheersend, wel leiding / sturing gevend, maar ook deel van de groep.
Ik zou de cursus wel aan anderen aanraden.
— Mathilde, kleuterjuf en dansexpressiedocente over de cursus 'Dansitie'

Ik vond het erg leerzaam en voor mij volledig “out of the box”. Ik heb de Dansitie als apart maar wel fijn ervaren. Lieve mensen en jij bent ook erg lief. Leuk om op een andere manier bezig te zijn en het te laten gebeuren zoals het komt. Ik heb geen oordeel gevoeld en dat stelde mij gerust.
Ik weet nog niet of ik mee ga doen de volgende keer. Ik merk toch dat ik een paar sessies bij mijn therapeute nodig heb voor wat betreft het contact met mensen en hoe dichtbij zij kunnen komen. Maar het kan zijn dat ik allebei ga doen.
Ik zou Dansitie wel aanraden aan mensen, puur omdat je het op je eigen manier kan invullen en het mij zeker wel een aantal inzichten heeft gebracht zoals:
Ik houd van doelstellingen
Ik moet zeker nog werken aan “contact”
Ik plaats mezelf uit de groep ipv dat de groep mij buiten sluit.
Ik merk dat mensen anders op mij reageren, ik wilde graag aan mijn 1e indruk werken, die was altijd negatief. Ik merk dat dit verbeterd is.
— C., accountmanager, over de cursus 'Dansitie'

 
Het is superleuk om in het drukke bestaan als nieuwe moeder samen met je baby weer in beweging te komen. De draag- en danslessen zijn ontspannend en speels. En je kleintje geniet net zoveel van het samen dansen als mama. Kitty bedankt voor de fijne lessen!
— Marlous over Draag&Dans

 
Mijn dochter Laura van 11 jaar gaat nu alweer jarenlang met plezier naar haar dansles. Ze heeft daar ook een vriendinnetje gemaakt. Laura vindt het heerlijk om te dansen, ze kan daarin haar energie goed kwijt. Juf Kitty gaat met haar therapeutische achtergrond professioneel met de kinderen om. Ik vind haar lief, geduldig, hartelijk en duidelijk in de omgang en communicatie. Ik hoop dat Laura nog lang naar de dansles blijft gaan!
— Dineke de Wild, moeder van Laura, over dansen met een beperking

Dansen met een beperking

voor kinderen en jongeren met een fysieke en/mentale uitdaging

Maha Motion heeft ruimte ervaring in het lesgeven in dans en beweging aan kinderen en jongeren met een uitdaging zoals Down Syndroom, verstandelijke beperking en/of fysiek beperkingen.

De lessen zijn o.a. bij Het Koorenhuis in Den Haag jarenlang gegeven, met als afsluiting elk jaar een prachtige voorstelling.

In de lessen kan een ieder op zijn/haar eigen niveau meedoen en zo plezier, vriendschap en ook succes ervaren. De lessen en workshops worden gegeven op scholen of op een andere locatie. Neem bij interesse gerust contact op.


Metta Moves

Van meditatie naar intuïtieve dansimprovisatie

 'Metta’ betekent ‘liefdevolle aandacht’.

We starten de ochtend met een staande, loop - en/of zitmeditatie waarbij we de Vipassana* meditatietechniek gebruiken en vergroten hiermee met een lach onze concentratie en het lichaamsbewustzijn. Vervolgens gaan we vanuit de stilte langzaam over in beweging. We luisteren naar de behoefte van het lichaam en staan langzamerhand zachte bewegingen toe in ons lijf te ontstaan.

Door deze uit te vergroten komen we terecht in intuïtieve dansimprovisatie, ondersteund door muziek. Te bewegen hoe jij wilt, met liefdevolle aandacht voor jezelf, is een bevrijding.

Dit klinkt allemaal wellicht ingewikkeld, Vipassana is echter een zeer simpele meditatietechniek die je tijdens deze ochtenden zult ervaren. Simpel, maar niet saai, Vipassana is echt een uitdaging!


Dancing Picasso

A journey on the red cliffs of Lagos to the center of you.

A week of expression to help you connect to.. you!

Each morning we'll begin loosening up our bodies. After breakfast the movement session starts. Trough grounding, opening and closing, growing and shrinking, with power or in relaxation we get out of our heads and into our bodies.

And then we will paint it all out!

Our pictures might turn out 'beautiful, dramatic, interesting', but that's not the point - not even the ugliest painting will be the winner here. The winners are the honest moves. Bringing us closer to who we really are. After lunch you're free to run off into the beautiful surroundings of cliffs, beaches and flowers or lovely Lagos town. For all levels.

Location: Casa Maranders, Lagos, Portugal


Zeer verheugd was mijn dochter Celine (inmiddels 14jr) toen er eindelijk dansles was speciaal voor haar. Ze begon vier jaar geleden als enige, al snel kwam er een meisje bij en inmiddels is de groep uitgegroeid tot vier pittige meiden. Belangrijk vind ik dat Celine beweegt en controle over haar lichaam heeft, nog belangrijker vind ik het ‘vriendschapsgevoel’ dat ze sinds de dansles heeft. Ze gaat nog steeds met veel plezier naar het dansen. Kitty was en is een goede steun, ze is rustig en professioneel en blijft, ook al heeft iemand een bui, kalm. En Kitty, dat jij Celine ondanks haar verlegenheid aan het dansen hebt gekregen, chapeau!
— Conny van der Wulp, moeder van Celine, over dansen met een beperking

 
Kitty heeft op een leuke wijze danslessen gegeven aan de kinderen van de Kidsclub van Inloophuis Haaglanden. De Kidsclub richt zich op kinderen - in de leeftijd van 6 tot 12 jaar - die in de thuissituatie te maken hebben met kanker. De kinderen hebben zich onder haar leiding lekker kunnen inspannen, ontspannen maar vooral uitleven.
Haar lessen waren zo’n succes dat we haar voor het volgende seizoen weer uitgenodigd hebben!
— Joke Jansen, Inloophuis Haaglanden

Mooi om te zien hoe je met de kinderen en ouders omgaat. Je hebt veel geduld. Je bent rustig en ook grappig. Je bent heel duidelijk in je uitleg, je gebruikt je stem op een mooie manier. De kinderen letten op jou, de ouders laten hun kind naar jou kijken en niet naar hen. Fijn!

Je les heeft een mooie opbouw, een vaste structuur. En toch hebben de peutertjes de ruimte om lekker peuter te zijn. En even niet te dansen als ze niet willen. Dat werkt!
— Kirsten de Boer, Senior docente Koorenhuis, over peuterdans