Het is niet altijd voldoende om over problemen te praten.

Voor kinderen is dat vaak niet de meest evidente uitingsvorm.


 

In dans- en bewegingstherapie krijgen kinderen de kans hun gedachten en gevoelens door middel van dans, beweging en spel te uiten. Het kind voelt dat hij/zij er mag zijn, waardoor er ruimte ontstaat om te kunnen uiten, met problemen te leren omgaan en eventueel nieuw gedrag aan te leren.

 
 

Maha Motion werkt systeemgericht. Dat wil zeggen dat de therapie zoveel mogelijk plaats vindt met het hele systeem waarin het kind zich bevindt. Bijvoorbeeld ouder&kind- of gezinstherapie.

 
 
pexels-photo-259704.jpeg
Onze vraag aan Kitty was om onze zoon te leren zijn kracht beter te doseren bij het begroeten van personen. Menno kan soms zo stevig begroeten dat bijvoorbeeld oma ervan omviel. Kitty heeft met hem zacht en hard geoefend en ze hebben met elkaar gedanst zonder aanraken. Menno laat vanuit zichzelf nog een zware bewegingskwaliteit zien, maar kan deze nu ook steeds meer afwisselen met langzamere, zachtere bewegingen.
— Mirjam, moeder van Menno (12jr) met Syndroom van Down
 

 

Het gezin bekrachtigen

Door het systeem actief te betrekken, wordt de kern van de hulpvraag binnen korte tijd helder. Bovendien wordt de draagkracht van ouders/verzorgers vergroot zodat de kans op terugval aanzienlijk verkleint.

Voor dreumes en peuter, basisschoolkind, puber tot en met adolescent is danstherapie inzetbaar. Afhankelijk van de aard van de problematiek is individuele kindertherapie natuurlijk ook een mogelijkheid.

De therapie is inzetbaar bij veel verschillende diagnoses en hulpvragen. Enkele voorbeelden zijn:

  • onzeker zijn, gepest worden
  • kampen met angsten
  • zich moeilijk kunnen concentreren, overbeweeglijk zijn (bijv. ADHD)
  • problemen hebben op het gebied van sociale interactie en communicatie (stoornissen binnen het autistisch spectrum)
  • gedragsstoornissen zoals agressiviteit, leugenachtigheid, grenzeloosheid, opstandigheid
  • lichamelijke problemen, zoals overgewicht, problemen met zindelijkheid
  • stoornissen m.b.t. motorische vaardigheden
  • hechtingsproblematiek
  • hulpvragen m.b.t. het verbeteren van de thuissituatie

Ik beantwoord graag uw vragen, stel ze gerust!

 
Kind ouders dans 10-2017_De Schaapjesfabriek-29.JPG
Hoi Kitty,
Ooooiiit 6/7 jaar geleden zijn wij bij jou begonnen met ouder kind dansen bij het Koorenhuis. Je kan ons waarschijnlijk niet meer herinneren, maar wij jou wel.
Jill was toen heel erg bang voor geluid en drukte en heel langzaamaan kreeg ze in jouw lessen meer zelfvertrouwen. Eerst alleen maar kijken, toen steeds meer meedoen samen met mama. En op het eind moest mama zelfs aan de kant gaan zitten.
Nu wordt ze morgen alweer 10 en danst ze nog steeds, doet ieder jaar zelfs een show. Het is haar uitlaatklep en ze geniet nog iedere les.
Dacht dat t misschien leuk was om je een berichtje te sturen na al die tijd om je te laten weten dat we je nog steeds dankbaar zijn voor de aandacht en het geduld waarop jij met haar bent omgegaan en om je te laten zien wat daar na al die jaren van komt...
liefs Jill en Daniëlle”