Wanneer problematiek via het lichaam zichtbaar wordt, loont het de moeite om een lichaamsgerichte benadering te kiezen.


In veel gevallen uit het lichaam klachten waarvan de oorzaak op mentaal of psychisch niveau ligt.

Dit kan het geval zijn bij emotionele problematiek zoals burn-out, depressie, somberheid, angsten, agressie, onzekerheid of geremdheid.

Daarnaast wordt danstherapie ingezet bij o.a.:

 • concentratieproblemen
 • dwangmatigheid
 • verliesverwerking
 • seksueel misbruik
 • eetstoornissen
 • gedragsproblematiek
 • problemen met impulscontrole.

Maha Motion specialiseert zich in traumawerk. Trauma's kunnen groot of klein zijn. Soms zijn we ons bewust van een trauma, maar heel vaak ook onbewust. In alle gevallen was de situatie die zich voordeed een overweldigende ervaring.

Vechten of vluchten?

Het slachtoffer was niet in staat om de natuurlijke impuls van ‘vechten of vluchten’ te volgen. Het gevolg: een situatie van bevriezing, vooral fysiek gezien. Dit kan uiteindelijk leiden tot een complex van symptomen, zoals je angstgevoelens, chronische vermoeidheid, hyperactiviteit of juist depressiviteit of psychosomatische klachten.

Aangezien een trauma zo'n duidelijk fysiek aspect heeft, is het een logische keuze om de behandeling ook vanuit het lichaam vorm te geven.

Dans- en bewegingstherapie leent zich daar uitstekend voor. 

Ik heb mijn traject bij Maha Motion erg prettig ervaren. Een fijn contact waarin ik mijzelf mocht zijn en mijn gevoelens en emoties kon benoemen, bespreken, voelen en laten bewegen.
— Miranda

  Maar danstherapie is er ook in het geval van problemen op het gebied van communicatie en sociale interactie zoals bij relatieproblemen.

   

  Heb je vragen? Wil je vrijblijvend kennismaken?

   
  Kitty werkt puur, onbevangen en ‘in’ het moment. Wat maakt dat er bij de mensen deuren open kunnen gaan er er mooie dingen kunnen ontstaan. “When one teaches, two learn.”
  — Hanne Verdonschot, collega danstherapeut